Dezerty, Dobré rady, Inšpirácie, Koláče, Recepty

Jablkové rezy s vanilkovým pudingom podľa Danulky

Mám veľmi rada jablká. Vždy a všade. Nielen že sú veľmi chutné ale aj zdravé. Dodržiavam zásadu: Jedno jablko denne. A to minimálne. Na tomto recepte si istotne pochutnáte.

Suroviny

500 g múky polohrubej,
250 g zmäknutého tuku na pečenie,
2 vajcia,
2 lyžice octu,
6 lyžíc mlieka (len pre poriadok, ja používam veľkú polievkovú lyžicu po babičke , objemu by som odhadla tak 10 ml),
štipka soli.
piškóty

Plnka
1 kg jabĺk
1 l mlieka,
2 vanilkové pudingy
7 vrchovatých lyžíc kryštálu

Postup

Cesto spracovať a dať na 30 minút do chladničky.
Medzitým olúpať, očistiť a nahrubo nastrúhať cca 1 kg jabĺk a uvariť puding z 1 l mlieka, 2 vanilkových pudingov a 7 vrchovatých lyžíc cukru.

Cesto rozdeliť na dve časti, prvé vyvaľkať a položiť na plech, vytiahnuť okraje do výšky približne 2 cm, dať strouhané jablká, na to detské piškóty(je potrebné asi 1 veľký balík).

Potrieť uvareným pudingom a navrch dať druhé vyvaľkané cesto. popritláčať k okraju, vrch popichať vidličkou a piecť cca 30 minút na 180 stupňov. Rezy nie sú prehnane sladké, takže kto miluje sladké, nech si pridá cukor aj do jabĺk.

You Might Also Like