Cubuchta je nielen chutná. Cubuchta podporí aj vaše zdravie chutným spôsobom. Protestovať nebudú ani deti…
Suroviny
200 g jemne nastrúhanej cukety (nevymačkávať),
340 g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
200 g kryštálu,
3 vajcia,
80 ml oleja,
120 ml mlieka,
2 Lyžice kakaa,
štipka soli.
Plnka
500 ml mlieka
2 vanilkové pudingové prášky,
200 g masla,
400 g tvarohu – kocky,
300 g práškového cukru,
1 veľký panák rumu
Poleva:
200 ml smotany na šľahanie,
200 g horkej čokolády.
Postup
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a pridáme zvyšok surovín. Väčšiu časť cesta vlejeme do vymazaného a vysypaného menšieho pekáčikua (ja mám formu 32 x 22cm vnútorný rozmer). Zvyšok cesta obarvíme kakaovým roztokom a cik-cak nalejeme na svetlé cesto.
Pečieme asi 25 minút na 170 stupňov, potom necháme vychladnúť.
Medzitým pripravíme krém: z 500 ml mlieka a 2 vanilkových pudingových práškov uvaríme puding a necháme mierne vychladnúť, do ešte teplého vošľaháme el. šľahačom, po častiach 200 g masla.
V miske si vymiešame 400 g tvarohu s 300 g práškoveho cukru a 1 veľkým panákom rumu, túto zmes vylejeme do vychladnutej pudingovej zmesi. Natrieme na buchty a polejeme polevou: v kastrólku privedieme k varu 200 ml smotany na šľahanie a do vriaceho nalámeme 200 g horkej čokolády, odstaviť a nechať rozpustiť, potom metličkou prešľahať a ihneď naliať na buchty.
Celé nechať v chladničke ztuhnúť..
Zdroj/https://www.facebook.com/danula.vasickova