AK máte prebytok paradajok, môžete vyskúšať tento jednoduchý a chutný recept. Získate skvelý šalátik napríklad ku grilovanému mäsku.
Suroviny
700 g paradajok
2 cibule
1 zväzok petržlenovej vňate
1 zväzok kôpru
500 ml vody
1,5 lyžice cukru
½ lyžice soli
1 lyžičku rastlinného oleja
1,5 lyžice octu
Postup
Cibuľu aj paradajky nakrájame na plátky. Bylinky umyjeme a môžeme nakrájať na menšie kúsky.
Do pohárov vrstvíme striedavo cibuľu, bylinky a paradajky. Poslednú vrstvu musí tvoriť cibuľa a mala by byť približne 1,5 cm od okraja pohára.
Pripravíme si nálev. Do vriacej vody pridáme soľ, cukor, olej a ocot. Nálev nalejeme do pohárov a pevne uzavrieme.
Poháre obrátime, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.