http://veselapanvicka.sk/
autorka / Simonka
V Anglicku sa dá kúpiť tzv. self-raising flour, po slovensky by sa to dalo preložiť ako “samorastúca múka”, ktorá v sebe už obsahuje prášok do pečiva a svojou hrúbkou je ako polohrubá múka. Tento recept som sa snažila prekonvertovať na slovenské pomery a teda namiesto mojej self-raising flour stačí použiť polohrubú múku a prášok do pečiva.
Takže, ideme na to. Recept je veľmi jednoduchý ako som už v úvode sľúbila. Na začiatok si zapneme rúru, ktorú dáme vyhriať na 180 stupňov Celzia.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- múka hladká – 40 gramov,
- múka polohrubá – 260 gramov,
- prášok do pečiva – 1 a pol ČL,
- hnedý cukor – 140 gramov,
- mlieko – 125 ml,
- vajíčko – 2 ks,
- banány – 3-4 ks,
- vanilkový cukor – 1 sáčok,
- maslo – 50 gramov + troška na vymastenie formy,
- čučoriedky – 1 šálka