Koláče

Čučoriedkovo – banánový chlebíček

 

http://veselapanvicka.sk/

autorka / Simonka

V Anglicku sa dá kúpiť tzv. self-raising flour, po slovensky by sa to dalo preložiť ako “samorastúca múka”, ktorá v sebe už obsahuje prášok do pečiva a svojou hrúbkou je ako polohrubá múka.  Tento recept som sa snažila prekonvertovať na slovenské pomery a teda namiesto mojej self-raising flour stačí použiť polohrubú múku a prášok do pečiva.

Takže, ideme na to. Recept je veľmi jednoduchý ako som už v úvode sľúbila. Na začiatok si zapneme rúru, ktorú dáme vyhriať na 180 stupňov Celzia.

POTREBUJEME

ZÁKLADNÉ SUROVINY
  • múka hladká – 40 gramov,
  • múka polohrubá – 260 gramov,
  • prášok do pečiva – 1 a pol ČL,
  • hnedý cukor – 140 gramov,
  • mlieko – 125 ml,
  • vajíčko – 2 ks,
  • banány – 3-4 ks,
  • vanilkový cukor – 1 sáčok,
  • maslo – 50 gramov + troška na vymastenie formy,
  • čučoriedky – 1 šálka

You Might Also Like