Báječná kombinácia. Dobre vychladený čízkejk a ľahodné krémové karamelové latté. Užite si popoludnie s chuťou.
Suroviny
• 220g karamelových sušienok
• 60 g rozpusteného masla
• 200 g krémového syra
• 200 g ricotty
• 1 kondenzované mlieko
• 3 vajcia
• čokoládová drť
• vlašské orechy
• 100 g trstinového cukru
Postup
Predhrejte si rúru na 145 ° C a do tortovej formy vložte papier na pečenie. Okraje formy vymažte maslom.
Rozdrvte sušienky a premiešajte ich s rozpusteným maslom.
Rozprestrite sušienkovú posýpku na dno tortovej formy a rukami dobre umačkajte. Dajte do chladničky.
Jemne vyšľahajte krémový syr s ricottou a pomaly pridávajte kondenzované mlieko, kým nevznikne krémová hmota.
Zašľahajte lyžicu trstinového cukru a vajcia a vmiešajte čokoládovú drť (pár kociek čokolády vhoďte do mixéra a zľahka rozdrvte). Kúsky by nemali byť rovnaké a nesmú sa z nich stať čokoládový prášok.
Vyberte z chladničky formu s korpusom a nalejte do nej krémovú náplň.
Pečte asi 45 minút.
Celý vršok poriadne posypte nahrubo nasekanými vlašskými orechmi a zvyškom čokoládovej drviny.
Vyberte z rúry a nechajte 10 minút odstáť. Potom navlhčeným nožom „obíďte“ tortu dookola, aby sa odlepila od formy.
Formu otvorte a nechajte úplne vychladnúť, potom umiestnite do chladničky.
Na panvici si rozpustíme cukor a pripravíme karamel. Týmto pomocou varešky ozdobíme tortu. Karamel na tortu nenalejte, iba z varešky jemne pokvapkáme.
Podávajte dobre vychladený.