Toto je najúžasnejší a najchutnejší smotanový dezert s banánmi. Náročnejšia príprava Vás odmení záplavou chutí.
Suroviny
1 a 1/2 šálky hladkej múky
100 g masla /izbová teplota/
4 lyžice kakaa
1 a 1/2 šálky bieleho jogurtu
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1/2 hrnčeka cukru
1 čajová lyžička vanilkový cukor
Krém
500 ml 33% smotany /chladenej/
2 lyžičky želatíny
4 lyžice vody
4 lyžice práškového cukru
50 g strúhanej tmavej čokolády
1 lyžička citrónovej šťavy
1/4 šálky vlažnej vody
štipka práškoveho cukru
3 banány
3 lyžice citrónovej šťavy
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov .
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.
Vo veľkej mise zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu, pridáme kakao, cukor a vanilkový cukor.
Zamiešame a pridáme maslo a jogurt.
Všetky zložky dôkladne vymiešame.
Pripravíme formu (cca 23 cm v priemere.) Vymastíme ju a vysypeme múkou.
Cesto nalejeme do formy,vložíme do rúry na 40-45 minút pri teplote 180 stupňov.
Koláč necháme vychladnúť.
Koláč dáme na veľký tanier a vydlabeme ho lyžičkou asi do hĺbky 1 cm,aby sme tam mohli dať banány.Okraje necháme vyvýšené,neporušené.
1 lyžičku citrónovej šťavy
1/4 šálky vlažnej vody
štipku práškoveho cukru zmiešame a navlhčíme vydlabanú tortu, poukladáme pozdĺžne prekrojené banány, tie pokvapkáme citrónovou šťavou a na to navrstvíme krém.
A nakoniec posypeme omrvinkami,ktoré sme odložili, keď sme vydlabali koláč.
Želatinu pripravíme podľa návodu na obale.
Smotanu vyšľaháme do tuha,pridáme práškový cukor a premiešame. Na konci pridáme želatínu. Potom pridáme čokoládu a znovu všetko premiešame.
Hotový dezert dáme do chladničky minimálne na dve hodiny.
Zdroj/http://kuchnia.wp.pl/