Dezerty

Báječný nepečený gaštanový krémeš. Tento jednoduchý dezert si zamilujete.

Rýchly dezert, ktorý Vás dostane svojou pudingovou plnkou.

Suroviny

Gaštanové pyré 500 g
sušienky namrvené 250 g
rum teda um 10 ml
maslo 50 g

Krém
vanilkový puding 1 bal.
mlieko 400 ml
cukor kryštalový 100 g
maslo 200 g
smotana na šlahanie 500 ml
vanilkový cukor 2 bal.
stužovač do šlahačky 1 bal.
Granko alebo strúhaná čokoláda na ozdobu

Postup

Najprv si uvaríme puding,ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
Do vychladnutého pridáme maslo a vymiešame na jemný krém.

Do rozdrobených sušienok pridáme maslo a gaštanové pyré,dobre rozmiešame. Prichutíme rumom a rozložíme na plech alebo formu vyloženou alobalom o rozmere 25 X 35 cm.

Na túto zmes rozotrieme vanilkový krém a na tento navrstvíme vyšľahanú smotanu so stužovačom.
Vrch ozdobíme Grankom alebo nastrúhanou čokoládou.
Zdroj/nosalty.hu

 

You Might Also Like