Tak ako si pochutia oči si pochutí aj bruško. 🙂
Suroviny
Cesto
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryšt. cukru
1/2 hrnčeka oleja
3 celé vajcia
1 hrnček vlažnej vody
3 lyžice kakaa
1 prášok do pečiva
Plnka
2 mäkké tvarohy (500 g)
1 vanilkový cukor
1 vanilkový puding
4 dl mlieka
1 žĺtok
Postup
Všetky suroviny na cesto zmiešame – buď len tak varechou v miske alebo šľahačom v robote. Vylejeme na pekáč, ja dávam papier na pečenie (netreba plech vymastiť a vysypať múkou). Zmiešame tvaroh s cukrom a žĺtkom. Uvaríme puding a necháme vychladnúť. Spolu zmiešame a dáme do mikroténového vrecúšla, kde sme odstrihli rožtek.
Urobíme mriežku. Nevadí, že nebude rovná, mne sa tiež podarila kľukatá. Dáme piecť – pri teplote 175°C asi 30 minút – ale radšej občas skontrolujeme, lebo kakaové cesto býva zradné… Je dobručký, ale ešte lepší je na druhý deň, keď trošku zvlhne od tvarohu …
Teda keď sa podarí…
/Anna Smatanová Kováčiková/