Lahodné predjedlo vhodné na každú príležitosť. Je to rýchlo pripravené a skoro každému bude chutiť.
Suroviny
Syr Eidam 700 g
vajcia 4 ks
cibuľa 1 ks
pažítka
majonéza 100 ml
petržlenová vňať
kápia
šunková saláma alebo šunka 200g
jemná saláma 200 g
trojuholníkové syry 4 ks
maslo 125 g
soľ,korenie
Postup
Syr eidam dáme do mikroténového vrecka a dáme variť na 30 minút do vody.
Vyberieme z vrecka a ešte teplý ho rozvaľkáme.
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a nadrobno nakrájame.
Cibuľku, pažítku a petržlenovú vňať nadrobno nasekáme.
Kápiu, jemnú a šunkovú salámu nakrájame nadrobno.
Suroviny zmiešame, pridáme maslo, syry a osolíme a okoreníme.
Vypracujeme jemnú, roztierateľnú masu, ktorú natrieme na plát syra. Zvinieme ako závin, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky na aspoň 8 hodín stuhnúť.
Zdroj/kaufland.sk