Nie každý druh hovädzieho mäsa sa hodí na grilovanie a prípravu steakov.
Výsledok nie je vždy zaručený, preto treba venovať pozornosť výberu správneho druhu mäsa, ktorý je základným predpokladom toho, aby výsledok grilovania bol úžasný.
Suroviny
Hovädzie mäso/sviečkovica/ 1 kg
olivový olej
soľ a korenie
Marináda
Veľkopopovické pivo/môže byť aj iná značka..:)/ 125ml
extra panenský olivový olej 125 ml
cesnak 2 strúčiky
jemne nastrúhaný čerstvý zázvor podľa chuti
trocha pomarančovej a cirónovej kôry
celé čierne korenie 4 bobulky
1vetvička rozmarínu
morská soľ
Postup
V mažiari rozdrvíme korenie,soľ,cesnak a rozmarínové listy.
V miske zmiešame pivo,olivový olej,citrónovú a pomarančovú kôru,jemne nastrúhaný zázvor,cesnak a rozdrvené korenie.Osolíme podľa chuti a premiešame.
Mäso naložíme do marinády,tak,aby bolo ponorené.Zakryjeme a dáme do chladničky minimálne na 6-12 hodín.
Mäso vyberieme z marinády,necháme ho aspoň 20 minút vybraté z chladničky,aby sa zabránilo prudkému teplotnému prechodu.
Mäso dáme na gril a opekáme tak asi 7 minút z každej strany.
Mäso zoberieme z grilu , necháme odpočinúť po dobu asi tak 4-5 minút pred podávaním.
Ak je to potrebné,osolíme,okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
Ako prílohu môžeme podávať grilované a dusené zeleniny, čerstvé šaláty, čerstvo upečené bagety, pečivo, s ktorými sa dá šťava zo steakov zo servírovacieho taniera vytrieť. Vhodné sú aj rôzne dipy, omáčky a dresingy, všetko však čerstvo pripravené.
Zdroj/http://ovkuse.ru/