Toto jedlo iste očarí a uľahodí. Je ľahké a rýchle. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. 🙂
Pošlite nám fotku ako sa podarili tie Vaše minipizze.
Suroviny
Baklažán 1 ks
soľ
cesnak 3-5 strúčikov/záleží od veľkosti
olivový olej 4- 5 PL
nalúpané,nakrájané paradajky 2 šálky
bazalka 10 veľkých listov
talianske korenie alebo korenie podľa svojej chuti
oregano 1/4 lyžičky
čerstvo nastrúhaný Parmezán 1/3 šálky
jemno strúhaná Mozzarela 1/3 až 2/3 šálky, podľa chuti každého
Postup
Baklažán nakrájame na hrubšie plátky,tak asi, aby boli rovnakej hrúbky.
Baklažánové kolieska osolíme a dáme na papierový obrúsok.
Rúru predohrejeme na 180 °C.
Do panvice dáme trocha oleja a na jemno nasekaný cesnak dáme zapeniť. Nesmie nám zhnednúť.
Pridáme na kocky nakrájané rajčiny, talianske korenie a oregano.
Dusíme pri nízkej teplote ,keď by bolo treba podliať, podlejeme. Takto podusíme rajčiny na hustú kašu.
Baklažánové kolieska osušíme papierovými obrúskami. Potrieme ich olivovým olejom, trocha posypeme korením a šup s nimi do rúry. Asi tak na 25 minút.
Kým sa baklažán zapeká pripravíme si nasekanú bazalku a zmiešame oba syry dohromady.
Na zapečené baklažánové kolieska si dáme pripravenú zmes z rajčín a navrch dáme posekanú bazalku.
Posypeme nastrúhaným syrom a šup do rúry, kým sa nám syr neroztečie a nezafarbí do zlatohneda.
Zdroj/kalynskitchen.com