Dnes to bude obyčajný aspik, ale jeho dizajn a výzdoba je veľmi originálna a neobvyklá…
Suroviny
Bravčové nohy 2 ks
bravčové stehno 1 1/2 kg
cibuľa 1 ks
mrkva 1 ks
bobkový list 5 -7 ks
cesnak hlávka
korenie 8 – 10 ks
želatina
soľ
Postup
Nohy a mäso umyjeme. Nohy dáme variť a privedieme do varu. Ak sa nám vytvorí pena, tak ju zoberieme. Varíme na miernom ohni. Neskôr pridáme aj mäso na väčšie kusy nakrájané. Varíme prikryté asi dve – tri hodiny.
Očistenú cibuľu a mrkvu pridáme k mäsu,neskôr pridáme bobkový list,korenie a soľ.
Ak je mäso mäkké,vyberieme,vyberieme kosti z nôh a mäso nakrájame na kúsky.
Pripravenú želatínu /podľa návodu na obale/ pridáme do vývaru z mäsa a nôh, tiež pridáme i pretlačený cesnak. Dochutíme podľa chuti.
Do plastovej fľaše nalejeme vývar s mäsom.zatvoríme a dáme do chladničky, tak na 6-8 hodín.
Fľaša sa potom rozreže, chladené želé vo forme prasiatka dáme na tanier a ozdobíme.
Zdroj/http://kulinarijaprosto.ru/Ludmila