Pečené zemiaky s maslom a slaninkou už ochutnal asi každý. Keď sa však maslo zamení za bryndzu – nová dobrota je na svete. Mňamka veliká.
Suroviny
Rovnako veľké zemiaky 8 ks
bryndza 200 g
údená prerastená slanina 8 plátkov
mletá červená paprika 2 čl
pažítka
bylinky
soľ,čierne korenie ml.
Postup
Poriadne umyté zemiaky dajte variť v šupke do polomäkka. Zlejte a nechajte vychladnúť tak, aby sa vám s nimi dalo pracovať. Každý zemiak prekrojte pozdĺžne na polovicu a vyberte stred, aby vám ostalo pol centimetra hrubé korýtko.
V miske zmiešajte vnútro zemiakov s nadrobenou bryndzou, mletou červenou paprikou a na kocky nakrájanou slaninou, ku ktorým pridáte korenie, soľ a bylinky podľa chuti.
Vytvorenou zmesou naplňte zemiaky, poukladajte ich na plech a dajte do rúry zapekať pri teplote 180 stupňov približne na 20 minút. Servírujte ozdobené nasekanou zeleninou a kyslou smotanou alebo s kyslým mliekom.
Ak použijete namiesto bryndze syr s modrou plesňou, zemiaky budú mať ostrejšiu chuť a získajú atraktívne sfarbenie, ak ich zapečiete pod grilom.
Zdroj:http://zena.sme.sk/