Dezerty, Inšpirácie, Recepty

Polonahá levanduľová torta s malinami

Krásna a lahodná torta na slnečné popoludnie. Vyskúšajte nahú tortu z varešky Katky Kassovej

Suroviny

korpusy s priemermi 21cm a 12cm: 2 ks
vajcia 4 ks
cukor krupicový 165 g
vanilkový cukor 30 g
hladká múka 170 g
prášok do pečiva 3/4 ČL
studená voda 4 PL

Krém:
mascarpone 350 g
šľahačková smotana 200 g
práškový cukor 80 g
vanilkový cukor 20 g
sušená levanduľa 1/2 PL
ríbezľový džem
na ozdobu: maliny, kvety

Postup

Žĺtky poriadne vymiešame s cukrom (práškový + vanilkový) do peny- trvá to asi 5 minút.
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a následne prilejeme 3 lyžice vody. Dobre premiešame.
V miske si vyšľaháme z bielkov a štipky soli tuhý sneh, opatrne ho primiešame do cesta a vylejeme na maslom vymastené a hrubou múkou vysypané tortovú formy.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov 20-30 minút (menšia bude hotová skôr).

Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom a levandulou do hladkého krému, pridáme šľahačkovú smotanu a šľaháme kým nám nevznikne pevný krém.
Vychladnuté korpusy prerežeme na tri časti. Na každé poschodie natrieme tenkú vrstvu džemu a hrubšiu vrstvu krému.
Tortu poskladáme a natrieme zvrchu aj z bokov zvyškom krému.
Kraje zbavíme prebytočného krému tak, aby bolo vidno korpusy, ozdobíme malinami a kvetmi a podávame.
Zdroj/http://varenypeceny.markiza.sk/

You Might Also Like