Morčacie mäso je veľmi výživné a diétne. Tento jednoduchý recept na morčacie mešce pripravíte za pár minút!
Suroviny
Hydinová pečeň 100 g
cibuľa 1 ks
olej 2 PL
Knorr Špagety Carbonara 1 balenie
morčacie prsia 500 g
petržlenová vňať 1/2 zväzku
soľ
sušený tymián
Postup
Očistite pečeň a nakrájajte na stredné kúsky. Cibuľu nadrobno.
Na rozohriatom oleji opečte cibuľu, pridajte pečeň a restujte asi 10 minút. Plnku osoľte, okoreňte a zľahka roztlačte vidličkou.
Dôkladne rozklepte paličkou porcie morčacieho mäsa (najlepšie cez potravinársku fóliu). Zložte fóliu a do stredu každej porcie vložte porciu plnky s pečeňou a vetvičku petržlenovej vňate.
Okraje mäsa ohrňte smerom nahor, stlačte plnku a mešec zopnite pomocou špáradiel.
Takto pripravené mäso zľahka posypte tymianom.
Pripravené mešce položte na rozohriaty olej v hlbokej panvici a zľahka opečte.
Pridajte 300 ml vody a obsah sáčku Knorr Špagety Carbonara. Všetko dôkladne rozmiešajte a nechajte dusiť asi 8 minút. Môžete dochutiť soľou a korením.
Jedlo servírujte s oblohou z čerstvej zeleniny.
Podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou.
Zdroj:.receptynakazdyden.cz