Hlavné jedlá

Sladkokyslá čína

Určite to poznáte – prídete domov, máte hlad ako vlk a chcete sa čo najskôr a najviac zasýtiť.
Čo tak hodiť na panvicu mäso, zeleninu ak tomu rýchlu prílohu?

Suroviny

kuracie prsia 800 g
červená paprika 1 ks
červený vinný ocot
hnedý cukor 100 g
väčšia cibuľa 1 ks
sójová omáčka
vajce 1 ks
mrkva 1 ks
olivový olej
soľ a korenie
maizena
ananás čerstvý alebo kompót 4 plátky
malý rajčinový pretlak 1 ks
kurací vývar na podliatie

Postup

Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme a okoreníme.
V miske rozmiešame škrob, vajcia a sójovú omáčku a mäso do zmesi naložíme. Necháme asi 2 hodiny v chlade.

Medzitým si pripravíme sladkokyslú omáčku.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky, papriku očistíme a nakrájame na prúžky, ananás olúpeme a pokrájame na väčšie kocky (alebo necháme odkvapkať kompótový).

Očistenú mrkvu pokrájame na tenké kolieska.
Na oleji speníme cibuľku, pridáme skaramelizovaný hnedý cukor. Vmiešame pokrájanú mrkvu, ananás a papriky. Všetko osolíme, okoreníme, pokvapkáme červeným octom a restujeme. Pridáme malý paradajkový pretlak, zamiešame a podľa potreby podlejeme kuracím vývarom a chvíľu dusíme.
Naložené mäso orestujeme na inej panvici s olejom domäkka, potom ho vyberieme, vmiešame do sladkokyslej omáčky a spoločne restujeme.

Podávame s dusenou ryžou alebo chlebom.
Zdroj: ahaonline.cz/Ivana Černá

You Might Also Like