Báječný dezert s jednoduchým fotopostupom, ktorý zvládne každý – aj začiatočník v kuchyni.
Suroviny
300 g polohrubej múky,
200 g masla,
2 PL kr. cukru,
½ ČL soli,
2 PL studenej vody.
Na prípravu krému budeme potrebovať:
½ plnotučného mlieka,
2 vajíčka,
150 g kr. cukru,
100 g hladkej múky,
2 balíčky vanilkového cukru.
Ďalej budeme potrebovať:
3 banány,
500 ml smotany na šľahanie,
1 balíček Smeta-fix.
Postup
Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame a vypracujeme hladkú hmotu, ktorú si necháme minimálne pol hodinu odstáť v chladničke. Plech o veľkosti 20×30 cm vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Odstaté cesto si vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na požadovanú veľkosť plechu na pečenie.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov približne 20 minút.
Vajíčka si vymiešame s kr. a vanilkovým cukrom, pridáme mlieko a varíme na miernom ohni až pokiaľ sa cukre nerozpustia. Keď sa nám cukor rozpustil, postupne pridávame múku a stále miešame, aby sa nevytvárali hrudky. Keď máme hustú hmotu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie spolu so Smeta-fixom si vyšľaháme pridáme do nej nakrájané banány a spolu premiešame. (Banány môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, tak nám nezhnednú). Trocha šľahačky si oddelíme do inej misky a ostatnú šľahačku s banánmi vmiešame do vychladnutej zmesy, ktorú sme si uvarili.
Poriadne premiešame a navrstvíme na upečené cesto.
Zvyšnú šľahačku, ktorú sme si oddelili navrstvíme na krém a pekne uhladíme.
Posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladničky poriadne vychladiť. Nakrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť!