Na tomto jedle je úžasné, že môže slúžiť ako príloha k mäsu ale aj ako samostatný chod.
SUROVINY
1 cuketa
50 g šampiónov
1 šalotka
1/2 červenej papriky
1/2 žltej papriky
100 g cherry paradajok
4 lyžice olivového oleja
soľ
korenie
100 ml paradajkovej šťavy
1 štipka cukru
1 lyžica nasekaného čerstvého tymianu
Postup
Šalotku nakrájame nadrobno, zeleninu a huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
Na 2PL rozpálenéo oleja orestujeme šalotku dozlatista, pridáme cuketu a orestujeme z každej strany.
Cuketu potom vyberieme a vložíme huby a zvyšnú zeleninu. Osolíme, okoreníme. Keď je zelenina opražená, pridáme tymianovú vňať, paradajkovú šťavu, cuketu, cukor a dusíme ešte tri minúty.
http://www.essen-und-trinken.de/rezepte/58092-rzpt-pfannengemuese