Dezerty

Šeherezádin sen.

Šeherezádin sen nám poslala pani Martuška Mlynarčiková. Ďakujeme

Suroviny

Palmarín rozpustený 10 PL
polohrubá múka 200 g
práškový cukor 200 g
prášok do pečiva 6 g
vajíčka 4 ks
teplá voda 10 poliev. lyžíc

Krém
kryštál. cukor 200 g
zlatý klas 3 ks
mlieko 750 ml.
kyslá smotana 800 ml
piškóty 1 balík
marhuľový džem
kakao alebo káva
šľahačková smotana 250 ml

Postup

Žĺtka vymiešam s práškovým cukrom, pridám 10 lyžíc teplej vody, roztopený Palmarín, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešam sneh z bielkov.
Pečiem pri teplote 180 °C cca 20 min.
V mlieku uvarím zlatý klas s cukrom.
Po vychladnutí vmiešam do tej hmoty kyslú smotanu.
Vychladnuté cesto natriem džemom a na to natriem cca polovicu plnky.
Potom ukladám piškóty namočené v káve, na to natriem zvyšný krém.
Nakoniec potriem tenkou vrstvou šľahačky a vrch posypem kakaom ozdobím šľahačkou.

You Might Also Like