Zelenina a bylinky, majú vyvážené minerálne zloženie, živiny v nich obsiahnuté, sa dobre vstrebávajú do tela. Ale okrem toho, zelené rastliny obsahujú chlorofyl – zázrak prírody
Chlorofyl je schopný mať vplyv podobný účinku hemoglobínu: zlepšuje transport kyslíka do orgánov a tkanív, urýchľuje a reguluje normálny metabolizmus, odstraňuje toxíny.
Je to najdôkladnejšie a šetrné čistenie organizmu po zime .
Chlorofyl nám sprostredkúva teda energiu z rastlín, ktoré jeme a aj kyslík, ktorý dýchame – chlorofylu vďačíme za svoj život!
Žihľava obsahuje 10 krát viac bielkovín, 15 krát viac vápnika, 7 krát viac železa, 25krát viac vitamínu C, 5 krát viac beta-karoténu a 6,5 krát viac magnézia ako hlávkový šalát.
Akékoľvek čerstvé zelené bylinky
(špenát, žihľava, rebarbora, šťaveľ, mangold, púpava, atď.),
pohár minerálnej vody.