Kontinentálne raňajky si pripravíte jednoducho a rýchlo. Naštartujú Vás do nového dňa.
Suroviny
6 plátkov šunky
6 vajec
3 žĺtky
1/2 lyžičky bieleho octu
1/2 šálky rozpusteného masla
4 lyžice citrónová šťava
štipka soli
štipka čierneho korenia
3 anglické muffiny (6 polovičky)
Postup
Muffinovú formu vymastíme, na dno každej misky dáme pláto šunky a na ňu rozklepneme vajíčko.
Prikryjeme alobalom a dáme do predohriatej rúry na 175 stupňov asi tak 8-10 minút (osem minút, ak sa vám páči žĺtok veľmi riedky).
Podávame tak, že dáme na tanier 1/2 anglickej muffiny, na ňu položíme zapečenú šunku s vajíčkom a prelejeme holandskou omáčkou.
Dobrú chuť!
Žĺtky a 1/2 lyžičky bieleho octu, dáme do misky nad paru /dbajme, aby sa nedotýkala miska vody/. Vodu privedieme do mierneho varu. A žĺtky dobre vymiešame.
Pomaly nalejeme rozpustené maslo do žĺtkovej zmesi, za stáleho šľahania.
V prípade, že holandská zmes je príliš hustá, pridajte lyžičku alebo dve horúcej vody. Šľaháme , pokiaľ sa nám poriadne maslo nevstrebe.
Odstavíme, rozšľaháme s citrónovou šťavou, soľou a korením.