Príprava dobrôt pod zub je hra. Pri týchto veselých koláčikoch sa veruže zabavíte.
Suroviny
300 g hladkej múky
140 g cukru
250 g masla
1 žĺtok
2 lyžičky vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor
lyžička škorice
jahodový alebo marhuľový džem
bielu a mliečnu čokoládu
Postup
Na dosku dáme múku, pridáme cukor, žĺtok, maslo extrakt alebo vanilkový cukor. Pridáme škoricu a vymiesime hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, z ktorých každé zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.
Keď vyberieme cesto z chladničky,vyvaľkáme ho asi na 1/2 cm a vykrajujeme ho formičkou alebo pohárikom. Povykrajované podávame na plech vyložený papierom a dáme piecť pri 180 stupňoch 12-15 minút dozlatista.
Vychladnuté natrieme džemom,zlepíme po dve a ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Zdroj/http://kuchareczka81.bloog.pl/