Recepty

Báječná smotanová torta s borievkami

Suroviny

Na cesto
3 vajcia
120 g práškový cukor
1 balíček Vanilínový cukor
3 PL olej
6 zarovnaných PL voda vlažnej
180 g hladká múka
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
Plnka
200 g kompót čučoriedkový po odkvapkaní
250 g kyslá smotana
4 PL práškový cukor
1 balíček Vanilkový cukor
250 ml smotana na šľahanie 33%
1 balíček Želatínový stužovač
100 ml voda
Zdobenie
250 ml voda
250 ml šťava z kompótu
1 balíček Zlatého klasu
2 PL cukor

Postup

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom dohladka. Pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a opäť vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri  150 ° C zhruba 30 min.

Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať kompót. V mise metličkou vymiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom. Smotanu na šľahanie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do smotany.

Korpus necháme vychladnúť. Preložíme ho na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy. Náplň rovnomerne rozotrieme na korpus a uhladíme. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

Odkvapkané čučoriedky rozložíme na korpus

Na prípravu želé v kastróliku privedieme vodu do varu. V šťave rozmiešame Zlatý klas s cukrom, nalejeme do vriacej vody a povaríme asi 1 minútu. Opatrne nalejeme na čučoriedky. Uložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

/oetker.cz/

You Might Also Like