Ďalší báječný pokrm zo zemiakov. Huby v kombinácii so syrom môžete využiť na plnenie.
Plnky sa môžu obmieňať…
Zemiakové „hniezda“ – originálny pokrm, ktorý bude zdobiť váš stôl.
Suroviny
Zemiaky 900 g
vajcia 2 ks
mlieko horúce 1 až 1,5 dcl
maslo 1 PL
huby 200 g
cibuľa 1-2 ks
syr 100-200 g
soľ,koreniny podľa chuti
Postup
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na veľké kusy, osoľíme a dáme variť.
Keď sú zemiaky hotové, ocedíme.
Rozmixujeme alebo ich potlačíme ručne,pridáme horúce mlieko ,lyžicu masla a vajíčka.
Poriadne rozmixujeme na penu.
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľku a pridáme umyté,osušené nakrájané huby.
Huby orestujeme,posolíme,pridáme podľa chuti korenie a podusíme.
Syr nastrúhame
Panvicu s olejom alebo vyložíme papierom na pečenie Naplnimme vrecko a vytláčame na plech hniezda,do nich dáme za kyžičku hubovovej plnky a posypeme strúhaným syrom.
Pečieme „hniezda“, po dobu 15 minút v predhriatej rúre na 180 stupňov.
Podávajte horúce.
Ozdobíme bylinkami.
Dobrú chuť!
Zdroj/http://1001fotorecept.ru/