Suroviny
300 g – sušienky
125 g – maslo
1 bal. – mliečna čokoláda
3 bal. – biela čokoláda
600 ml – smotana na šľahanie
2 lyžice – práškový cukor
2 lyžice – prášková želatína
na ozdobu- strúhaná čokoláda alebo niečo podľa vašej fantázie
Postup
Do kastrólika dáme maslo rozpustiť na mierny oheň a pridáme polámanú bielu čokoládu.Stále miešame, až sa nám rozpustí čokoláda aj s maslom.
Sušienky si pomelieme alebo postrúhame, pridáme do nich pripravenú zmes z masla a bielej čokolády,premiešame a navrstvíme do pripravenej tortovej formy o priemere 22 cm.
Mierne lyžicou alebo rukou potlačíme a zarovnáme.
Uložíme do chladničky.
Zatiaľ si pripravíme krém.
Práškovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a necháme ju napučať.
Nad paru dáme do kastrólika asi 100 ml smotany na šľahanie, pridáme polámanú bielu čokoládu a necháme roztopiť.Keď máme rozpustenú čokoládu, pridáme napučanú želatinu a spolu dobre vymiešame. 500 ml smotany na šľahanie vymiešame do tuha, primiešame práškový cukor.
Trochu šľahačky pridáme k rozpustenej bielej čokoláde premiešame a zmiešame s ostatnou šľahačkou. Navrstvíme na pripravený korpus,urovnáme a dáme stuhnúť do chladničky.
Po vychladení vyberieme tortu a ozdobíme strúhanou čokoládou, čokoládovou ryžou alebo niečím podľa svojej fantázie…
Zdroj/www.przepisy.pl/