Veľká Noc sa blíži a my sme si pripravili recept na skvelý kysnutý veniec. Ponúknite kupačov tradičným chutným koláčom.
Suroviny
1 vajce (na potretie)
3 vajcia
40g kvasníc
550 g hladkej múky
200 ml vlažného mlieka
150 g hrozienok (podľa chuti)
štipka soli
80 g cukru
Postup
Pripravíme si kvások z mlieka cukru a drožia, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť po dobu 30 minút zakryté na teplom mieste. Keď cesto vykysne pridajte zvyšný cukor, soľ, zvyšok mlieka a vajec. Znovu celé rozpracujte a nechajte kysnúť ďalších 30 až 40 minút.
Cesto vyvaľkajte a rozdeľte na 3 rovnaké časti. Posypte hrozienkami na každý pás do stredu a zrolujte, aby vznikol valček. Z troch častí upleťte vrkoč a vytvorte z neho tvar venca. Nechajte oddýchnuť cesto 15 minút.
Predhrejte rúru na 180 ° C. Veniec dobre natrite rozšľahaným vajcom. Pečte v rúre asi 35 minút.
https://www.gutekueche.at/osterkranz-aus-germteig-rezept-11910