Celá misa skákajúcich žabiek. Samé do pusy naskáču. Recept nám poslala pani Valika Hotáryová. Ďakujeme a držíme palce aby tento pekný recept vyhral. 🙂
Chcete si u nás prečítať aj vlastný recept?
Pošlite nám ho a zapojte sa do súťaže o najlepší recept.
Suroviny
1000 g múka polohrubá
500 ml mlieko
150 ml olej
30 g droždie
soľ
1 lyžička cukor kryštálový
Na potretie
1 vajíčko
Sezam
Slnečnicové semiačka
Plnka
Hlávkový šalát
Uhorka
Šunka, saláma, klobása
Pomazánka
maslo, konzerva tuniaka GALVO, lyžička horčice
Chery paradajky
Postup
Z mlieka, cukru a kvasníc si urobíme kvások, ktorý po vykvasení vylejeme do preosiatej múky so soľou a olejom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyváľame a vykrojíme malé kolieska, ktoré potrieme vajíčkom, posýpeme sezamom a namiesto očí zapichneme slnečnicové semienko. Upečieme.
Po vychladnutí narežeme, potrieme pomazankou a plníme : trochu šalátu, koliesko uhorky, koliesko klobásky (šunky), ¼ schery paradajky.