Báječná Narodeninová torta pre každého oslávenca 🙂
Suroviny
Čokoládové cesto
Hrubá múka – 210 g
Kryštálový cukor – 150 g
Olej – 1 dcl
Mlieko – 1 dcl
Kakao – 30 g
Prášok do pečiva – 1 čajová lyžička
Vajíčka – 3 ks
Svetlé cesto
Hrubá múka – 210 g
Kryštálový cukor – 150 g
Olej – 1 dcl
Mlieko – 1 dcl
Prášok do pečiva – 1 čajová lyžička
Vajíčka – 3 ks
Jogurtový krém
Zlatý klas – 1 ks
Hera – 125 g
Jogurt – 1 ks
Parížsky krém
Smotana na šľahanie – 250 ml
Hera – 125 g
Kakao – 100 g
Cukor – 300 g
Postup
Čokoládové cesto
Z bielkov si vyšľaháme sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme. Potom pridáme olej, mlieko, hrubú múku, čajovú lyžičku prášku do pečiva a opäť vyšľaháme. Ďalej pridáme kakao a znovu vyšľaháme. Postupne pridávame do cesta vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme na 180°C 15 – 20 minút.
Toto cesto si upečieme 2 – krát.
Svetlé cesto
Z bielkov si vyšľaháme sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme. Potom pridáme olej, mlieko, hrubú múku, čajovú lyžičku prášku do pečiva a opäť vyšľaháme. Postupne pridávame do cesta vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme na 180°C 15 – 20 minút.
Jogurtový krém
Uvaríme si zlatý klas, ktorý necháme vychladnúť. Ak máme vychladený zlatý klas postupne do neho pridávame kúsky hery. A nakoniec už len pridáme jogurt a poriadne vymiešame.
Parížsky krém
Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musí vrieť a cukor musí byť úplne rozpustený. Pridáme kakao a vymiešame. Potom už len pridávame kúsky hery a poriadne miešame. Krém necháme vychladnúť.
Na čokoládové cesto natrieme jogurtový krém, na ktorý poukladáme kúsky ovocia. Položíme svetlé cesto a natrieme ho parížskym krémom. Na vrch dáme čokoládové cesto a nakoniec celú tortu potrieme parížskym krémom.