Suroviny
1 kg-1,5 bravčového karé,
1 -2 ks cibuľa,
4-5 ks zemiakov,
15-20 dkg strúhaného syra
Marináda:
asi 1 dcl mlieka,
lyžicu horčice,
1 vajíčko,
soľ,
grilovacie korenie,
ml. čierne korenie
grilovacie korenie,
ml. čierne korenie
Postup
Bravčové karé nakrájame, naklepeme a dáme na noc do marinády.Tú si pripravíme,že všetky ingrediencie spolu zmiešame.
Mäso vyberieme a na panvici sprudka opečieme.Poukladáme na namastený plech,na vrch dáme na prúžky nakrájanú cibuľku a na ňu navrstvíme strúhané zemiaky /ako keď pripravujeme na zem.placky/.
Prikryla som plech alobalom, aby rezne nevyschli.
Dáme zapiecť do rúry na 190-200 stupňov, keď vidíme, že je zem. zmes upečená,navrstvíme nastrúhaný syr a dáme na chvíľu zapiecť, kým sa syr neroztečie.
Podávame s ryžou,alebo zemiakmi a obložené zeleninou…