Inšpirácie, Recepty, Slané koláče

Jednoduché blbone kde nemáte čo pokaziť a použiť môžete všetko čo máte radi

Blbone vymyslela moja vnučka Hanka. Veľmi mi pri príprave ale aj ochutnávaní blboňov pomáhala. Vyskúšajte aj vy svoje vlastné blbone..

Suroviny

Cesto
500g hladká múka,
50g maslo
1 žĺtok,
1/2 čl soľ,
mlieko,
droždie
1 bielok,
párky,
syr,
sézamové semienka alebo rasca (môže aj nemusí byť) môžete dať aj syr a podľa fantázie čo kto má rád.

Postup

Najprv si pripravíme cesto a necháme vykysnúť. Výborná a jednoduchá je práca s lístkovým cestom. Med
Nakysnuté cesto rozvaľkáme a a nakrájame na štvorčeky.
Párky tiež nakrájame ukladáme do štvorčekov a zabalíme.

Dávala som na vymastený plech (ako keď sa robia dukátové buchtičky). Potrieme olejom aj po boku, aby sa nezlepili.
Ja som si na jednu stranu plechu dala do vnútra párok aj syr a na druhú stranu len párok.
Zvrchu narežeme a potrieme bielkom.

Dajte piecť na 180 stupňov na 20 minút do zlatova.

Ako dekoráciu môžete posypať sézamom alebo rascou.

Martina Chromčáková Rosinová

You Might Also Like