Dezerty, Hlavné jedlá, Recepty

Chutné lievance s jahodovou polevou po ktorých si budete prsty oblizovať

Suroviny

Lievance
hladká múka 375g
mlieko 600ml
krystalový cukor 40g
maslo 20g
vajcia 1 ks
čerstvé droždie 1/2 kocky
citronová kôra
soľ

Poleva
Jahody v konzerve 2 plechovky
jahodová výživa 1 pohár
pudinkový prášok 1/2 sáčku
krystalový 2 PL
vanilkový cukor

Postup

Najprv si pripravíme kvások z mlieka, drožia, cukru a trošku múky. Poriadne to zamiešame a necháme postáť.
Kvások následe pridáme k zbytku mlieka.
Pridáme vajce, rozpustené maslo, múku, citronovú kôru, cukor a trochu soli a vymiešame na hladké cesto.
Zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.
Zoberieme si malú naberačku, ktorá bude zároveň aj odmerka.
Cesto lejeme na jemne vymastenú panvicu a opečieme z oboch strán do zlata.
Z tohto množstva výjde približne 40 ks lievancov.
Časť sťavy si odložíme bokom. V tej rozmiešame pudingový prášok.
Zvyšok kompotu a výživy naleje do hrnčeka.
Pridáme cukor a pomaly varíme.
Po zohriatí pridáme rozmiešaný pudingový prášok a jemne povaríme.
Ako prílohu si zamieštajte kyslú smotanu s čerstvo vyšľahanou šľahačkou.

You Might Also Like