Bábovku vyklepávame tak že na povrch bábovky položíme tanier alebo plochú misku a formu obrátime. Ak sa bábovka od formy hneď neoddelí, obrátený povrch ochladíme utierkami namočenými v studenej vode. Tak sa bábovka hneď oddelí od stien formy,dobre sa vyklopí a nerozmrvíme ju.
Pripravíme z dobre rozotierateľného tuku,ktorý nesmie byť zmrznutý,drobivý ani mäkký,mazľavý. Má mať teplotu okolo 20 stupňov. Cesto s tukom rozpracujeme ľahko, aby sa tuk v ceste rozpúšťal.
Kysnuté cesto má kysnúť pozvoľna. Keď kysne prudko, pri pečení v rúre klesá, je nízke a tuhé. Kysnuté cesto vyťahujeme na plechu na tenký koláč prstami, ktoré si namáčame v studenej vode.
Cesto na ťahaný závin – štrúdľu musí byť tenké, preto jeho konce odkrajujeme. Môžeme ho znova spracovať, nahriať pod horúcim kastrólikom, vytiahnúť a urobiť malý závin.
Piškótové cesto pečieme pozvoľna a pri miernom príkone tepla, aby sa rovnomerne prepieklo a nevysušilo sa. Pri prudkom pečení sa veľmi zdvihne, ale pri dopekaní klesne a popraská