Recepty

Báječné plnené langoše

Langoše sú fantastické jedlo, ku kyslým polievkam alebo len tak s kečupom a syrom. Ale vyskúšajte aj inú variantu – plnené šunkou a syrom. Sú fantastické!

Suroviny

500 g hladkej múky
120 g kyslej smotany
1 kocka droždia
250 ml mlieka
1 ČL cukru
1 ČL soli
1 ČL mletej rasce
šunka a syr na plnenie
cesnak na potretie hotových langošov

Postup

Z droždia, mlieka a cukru spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, rascu, kyslú smotanu a kvások a vymiesime pružné cesto. Necháme asi hodinu podkysnúť na teplom mieste.

Potom cesto vyvaľkáme asi na 0,5 cm hrúbku, vyrežeme pohárom kolieska. Na jednu polovicu kolieska dáme šunku a syr, preložíme a uzavrieme. Smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán.

You Might Also Like