Báječné venčeky, ktoré sa sa tým obchodným vyrovnajú a chutia ešte lepšie.
Suroviny
1/2 l vody ,
250 g palmarín ,
300 g polohrubá výber. múka ,
šťipka soli ,
8 ks vajíčka.
Plnka
360 g kryštál. cukor ,
1 l mlieka ,
4 ks zlatý klas ,
8 žĺtka ,
2 ks vanilinový cukor.
Karamelová šľahačka
200 g kryštálový cukor ,
1 l šľahačkovu smotanu,
4 stužovače
Postup
Do vody dám palmarín, ked začne vrieť na miernom ohni vysypem múku, a miešam až do zhustnutia na kašu.
Dám vychladnuť a po jednom vajíčku pridávam a vymiešam na jemnu kašu.
Vrecuškom na ozdobu robím venčeky.
Venčeky pečiem pri teplote 220 stup. – 10 min. potom znížim teplotu na 175 stup. a pečiem 15 min.
Nakoniec pootvorím rúru a dosušujem ešte 5 min. Počas pečenia rúru neotváram.
Venčeky prerežem a naplnim pudingom , potom šľahačkou a prikryjem nakoniec posypem práškovým cukrom.
Z cukru, mlieka, zlatý klas, žltka a vanilky uvarím puding a ešte do horúceho vmiešam z bielkov sneh.
200 g kryštálový cukor skaramelizujem, pridám 1 l šľahačkovú smotanu a varím kým sa karamel rozpusti.
Nechám vychladnúť a dám do chladničky cez noc. Potom pridám 4 stužovače a vyšľahám.
/Martuška Mlynarciková/