Stará dobrá pochúťka Sedliacke Fondué 🙂
SUROVINY
2 bosniaky,
1 bambíno,
1 kyslá smotana 250ml Rajo,
1 – 2 papriky,
kúsok slaniny alebo klobásy,
cibuľa
vegeta
POSTUP
Bosniakom odrežeme vršok a vyberieme vnútro. Dáme na 5 – 10 min zapiecť na plechu do trúby aby ochrumkaveli.
Cibulu aj papriky nakrájame nadrobno dáme osmažiť do hrnca na troške oleja. Pridáme na kúsky nakrájanú slaninu alebo klobásu. Keď je zmes mierne podusená pridáme bambino, kyslú smotanu prípadne trochu horčice.
Dochutíme troškou vegety. Bosiaky vyberieme z trúby naplníme zmesou a dáme naspať piecť. Možeme pripiecť aj vydlabanú striedku a namáčať do bosniaka