Klasické zemiakové placky pozná každý. Vyskúšajte ich obmenu s cuketou.
Suroviny
zemiaky varené 500 g
cuketa 250 g
vajcia 2 ks
zelená cibuľka nakrájaná na drobno 2-3 ks
petržlenová vňať
pretlačený cesnak 2-3 strúčiky
soľ a korenie podľa chuti
syr/môže sa nahradiť aj tvarohom/ 100 g
rastlinný olej 2 PL
strúhaný syr na posypanie 50 g
vajíčko na potretie
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke. Vychladené a očistené ich nastrúhame na hrubom strúhadle.
Pridáme dobre vytlačenú nastrúhanú cuketu, ktorú sme si vopred posolili a nechali odstáť.
Následne pridáme ostatné suroviny a všetko dobre premiešame do hladka.
Z hmoty vytvárame placky, ktoré si uložíme na panvicu alebo nižšiu formu do rúry.
Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme strúhanym syrom.
Pečieme asi tak 20-25 minút dozlatista pri 170 stupňoch.
Môžeme podávať ako samostatný pokrm alebo s prílohou.
/liveinternet.ru/