Gurmánska pochúťka na mäsitý spôsob.
Suroviny
Pomazánkové maslo s príchuťou 1 ks
syr „Žervé“ 1 ks
tvaroh vo vaničke 1 ks
soľa čierne mleté korenie podľa chuti
cesnak podľa chuti
okrúhly chlebík
saláma podľa chuti
plátkový syr podľa chuti
podľa potreby strúhaný syr
Postup
Z masla, syra a tvarohu pripravíme nátierku. Ochutíme ju soľou, korením a prelisovaným cesnakom podľa chuti.
Chleba rozkrojíme na tri pláty.
Na každý plát natrieme nátierku, dáme salámu, syr, priložíme ďalší plát a pokračujeme rovnakým spôsobom.
Potom celú tortu potrieme nátierkou, obalíme strúhaným syrom a dozdobíme salámou a zvyšnou nátierkou.
Zdroj/poslirecept.cz/
Autorka receptu/Lenka Gartnerová, Mladé Buky