Tento dezert by sa kľudne mohol nazvať a nebíčko v papuľke..je naozaj perfektný…
Suroviny
Cesto
žltky 3 ks
práškový cukor 30 g
kypriaci prášok do pečiva 1 čl
vanilkový cukor 1 čl
múka polohrubá 150 g
maslo 100 g
Želatínová plnka
maliny 600 g
malinový pudig 3 ks
vriaca voda 3 šálky
Vanilkový krém
smotana na šlahanie 500 ml
chladený mascarpone syr 250 g
práškový cukor 3 PL
vanilková pasta alebo semená 1 vanilkového struku 1 čl
Pusinky s mandľami
bielka 3 ks
cukor 150 g
zemiakový škrob 2 PL
mandľové lupienky 40 -50 g
Postup
Všetky ingrediencie spolu zmiešame,zabalíme do folie a uložíme do chladničky asi tak 60 minút.
Pripravíme obdĺžnikovú dosku s rozmermi 23 x 33 cm.
Chladené cesto z chladničky, dáme na vymastené dno formy alebo dáme papier na pečenie.
Zarovnáme,tesne pred pečením popicháme vidličkou.
Pečieme pri 190-200 ° C po dobu približne 15 – 20 minút alebo menej, to už závisí od Vašej rúry. Necháme vychladnúť.
Jahodový puding rozmiešame v troške vody a uvaríme so zvyšnou vodou,podobne ako robíme jahodový puding,len namiesto mlieka dáme vodu. Vmiešame do neho maliny.
Vychladenú smotanu vyšľaháme ,pridáme ostatné ingredencie a zmiešame na krém.
Mixerom vyšľaháme bielka na tuhú penu,postupne pridávame cukor lyžicu po lyžici kým nezískame tuhú penu.Na konci pridáme zemiakový škrob.
Vymiešanú penu rozotrieme na vymastenú formu / o rozmere 23 X 33
/,alebo si dáme papier na pečenie.Posypeme praženými mandľami.
Pečieme pri teplote 140 ° C po dobu asi 1 hodinu. Mandle by mali byť zapečené, ľahko popraskané. Ak je to potrebné,zvýšime alebo znížime dobu pečenia. Necháme vychladnúť.
Vyberieme cesto z chladničky, natrieme želé krém a zarovnáme.Na toto rozotrieme vanilkový krém a ako tretiu vrstvu dáme vychladený tretí krém z bielkov. necháme po po dobu dvoch hodín v chladničke. Podávame.
Cesto sa najlepšie krája po noci strávenej v chladničke.Dezert môžete mať uložený až 3 dni v chladničke.
Zdroj:mojewypieki.com