Suroviny
BB keksy kakaové
BB keksy svetlé
jemný tvaroh 300 g
kyslá smotana 2 ks
šlahačková smotana 2 ks
cukor práškový 150 g
vanilkový cukor 3 ks
káva Nescafé
rum teda um 🙂
jahodový toping
1 želatínový stužovač Dr Oetker
dlhé piškoty
vanilk. a citronova esencia
Postup
Šľahačku vyšľaháme.
V druhej nádobe si vymiešame tvaroh cukor kysl. smotanu , vanilkový cukor a pár kvapiek vanilkovej a citrónovej esencie. Potom tam pridáme vyšľahanú šľahačku a nakoniec vmiešame pripravenú želatínu podla návodu.
Na spodok menšieho plechu poukladáme svetlé BB keksy pokvapkáme ich s jahodovým topingom navrstvíme časť tvarohovej hmoty.
Dlhé piškoty si namočime v uvarenej káve zmiešanej s rumom a cukrom uložíme ich na tvaroh.
Znova dáme tvaroh nato, tmavé BB keksy jahod. toping a posledná vrstva zbytok tvarohu .
Na vrch som dala čokoládovu posýpku a ozdobíte šlahačkou ovocím a lístočkom z medovky.
http://www.mimibazar.sk/