Jednoduchý recept na prípravu vynikajúceho a osviežujúceho šalátu z netradičných kobinácií, ktorého zložkou je aj zeler považovaný za prírodné afodiziakum.
Suroviny
Pór 1 ks
sterilizovaná kukurica 170 g
vajcia 5 ks
šunka 400 g
ananásovo-zelerový šalát 580 g
tatarská omáčka 250 g
soľ,čierne korenie ml.
Postup
Do väčšej nádoby navrstvíme na kolieska nakrájaný pór…
pridáme sterilizovanú kukuricu bez nálevu, …
na tvrdo uvarené, nakrájané vajíčka, …
na tenké rezance nakrájanú šunku a ananásovo zelerový šalát (ak nezoženiete taký šalát, môžete ho nahradiť 300g sterilizovaného zeleru a 250g sterilizovaného ananásu).
Necháme na noc odstáť v chlade. Po odstátí šalát podľa chuti osolíme a okoreníme, pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame.
Zdroj:http://www.svetvemne.cz/recept-cs/609/Celerovy-salat-s-ananasem-recept. Ukuchtil: Norika