Rýchlo spravený zákusok, ale aj rýchlo spapaný..:)
Suroviny
zavárané čerešne/višne/ 2 poháre
kryšt.cukor 18 PL
detská krupica 18 PL
vanilkový puding 2 ks
maslo 250 g
mlieko 1 L
smotana na šľahanie 500 ml
Postup
Čerešne alebo višne si precedíme cez sitko, ale šťavu si necháme. Šťavu si dáme do hrnca a pridáme toľko vody, aby sme spolu dostali 1 liter tekutiny.
Pridáme kr. cukor a dáme variť.
Keď nám hmota vrie, pridáme čerešne a detskú krupicu – varíme, kým hmota nezhustne.
Necháme mierne vychladnúť a navrstvíme do formy.
Puding si klasicky uvaríme v mlieku a necháme vychladnúť.
Následne ho vmiešame mixérom do masla, ktoré sme si vopred vyšľahali do peny. Pripravenú vanilkovú hmotu navrstvíme na čerešňový základ.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú penu, ktorú navrstvíme na vychladnutý vanilkový puding.
Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie a dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.
Je to naozajstná mňamka..:)
http://www.coolinarika.com/