Inšpirácie, ovocie, Recepty

TarteTatin Francúzska lahôdka pre Sladkých Gurmánov

Tento recept má dlhú históriu a je viacero verzií jeho vzniku ale jedno je jednoznačné je FANTASTICKÝ

Suroviny

4 veľké zlaté lahodné jablká, olúpané, nakrájané na štvrťky alebo plátky
1/2 šálky cukru
3 lyžice masla
1/2 citróna
2 lyžičky škorice
Štipka muškátového oriešku
1 lyžička vanilky
1/2 (390 gramov) baleného lístkového cesta

Postup

Predhrevjte rúru na 185C.
V liatinovej panvici alebo v pekáči s ťažkým dnom pridajte cukor na stredne až stredne vysokú teplotu. Akonáhle sa cukor začne karamelizovať a premieňať na zlatohnedú farbu, asi 2 až 3 minúty, pridajte maslo, jablká, citrónovú kôru, škoricu, muškátový oriešok a vanilku.

Medzitým si mierne pomúčime pracovný povrch a rozvinieme lístkové cesto do okrúhleho kruhu, asi 0,5cm hrubého, len o niečo väčší ako panvica. Upravte cesto podľa potreby.

Umiestnite lístkové cesto na jablká a stiahnite ho po stranách.

Pečieme, kým cesto nie je zlaté a jablká sú jemné, asi 25 minút. Nechajte tatín odpočinúť 5 až 10 minút pred obrátením.

Obráťte okrúhly servírovací tanier (väčší ako panvica) cez tatín a potom otočte panvicu hore dnom na servírovací tanier. Ak sa niektoré jablká prilepia na panvicu, odložte ich späť na tatín. Nakrájajte a vychutnávajte si.
Zdroj:http://www.iletaitunefoislapatisserie.com/2016/05/tarte-tatin-christophe-michalak.html

You Might Also Like