Týmto krémom dostanete každého. Nepoznám lepší dezert ako je tento. Vyskúšajte aj vy ako chutí nebíčko v ústach.
Suroviny
6 žĺtkov
600 ml smotany
1 vanilkový lusk
citrónová šťava
5 lyžíc cukru
2 cukru na karamel
Postup
Pre créme brulée smotanu s vanilkovým luskom nechajte variť asi 15 minút na miernom ohni.
Zmiešajte žĺtky a cukor v miske. Nad vodou miešame cukor a žĺtky, pridáme smotanu, lyžicu citrónovej šťavy. Miešajte nad vriacou vodou až do krémovej konzistencie. Krém by nemal mať žiadne bubliny. Rozdelíme ho do formičiek a posypeme cukrom. Formičky dáme na chvíľku do rúry, aby cukor navrchu skaramelizoval.
Krém podávajte dozdobený mätovými lístkami.