Tieto krásne rezy pripravujete dlhšie hlavne kvôli karamelu. Nedajte sa odradiť a vyskúšajte tento úžasný dezert.
Suroviny
Korpus
2 veľké vajcia,
80 g práš. cukru,
50 ml oleja,
30 ml teplej vody,
50 g polohrubej múky,
50 g hladkej múky
40 g mletých orieškov
1 lyžica kakaa
1/4 prášku do pečiva (tj. 4g)
Karamel
250 g cukor kryštál alebo krupicový
250 ml smotany na šľahanie
Postup
Na korpus si vyšľaháme žĺtky s cukrom, olejom a vodou. V inej miske zmiešame múky s práškom do pečiva a oriešky, zvlášť vyšľaháme sneh so štipkou soli. Do žĺtkovej zmesi zašľaháme ručne metličkou striedavo sneh a múčnu zmes. Pečieme v malom hlbokom plechu, vymastenom a vysypanom hrubou múkou na 180 ° C /20 minút
Na karamel upálime cukor vo väčšom hrnci s nepriľnavým povrchom. Zároveň privedieme šľahačku v inom hrnci do varu a tú potom po častiach prilievame k hladkému karamelu.
Zmes je veľmi horúca a prilievaním smotany vzkypí! Preto nalievajte po malých častiach. Karamel robíme deň vopred a necháme do druhého dňa v chladničke. Ďalší deň vyšľaháme šľahačku so stužovačom, polovicu karamelu do šľahačky zašľaháme.
Na pudingovú šľahačku vyšľaháme šľahačku so stužovačom a zašľaháme dohromady s našľahaným studeným pudingom.
Na korpus navrstvíme pudingovú šľahačku. Na ňu dáme karamelovú šľahačku a povrch posypeme napr. drvenými orechmi, čokoládou a pofŕkame zvyšným karamelom
/Marie Pařízková/