Na tejto báječnej dobrote si pochutia nielen deti. Okrem toho že je báječná je aj trvanlivá.
Suroviny
Na cesto:
6 vajec
50 g masla
125 g cukru
25 g hladkej múky
vanilka
25 g kakaa
25 g zemiakového škrobu
štipka soli
Na krém:
250 g mascarpone
200 ml šľahačky
150 g tureckého medu
80 g pistácií
50 g kandizovaného pomaranča
salko podľa potreby
Postup
Maslo roztopíme a rúru predhrejeme na 240 °C. Vyšľaháme žĺtka s polovicou cukru. Bielka vyšľaháme osobitne na sneh a potom k nemu zašľaháme druhú polovicu cukru. Žĺtka pridáme k bielkom, primiešame múku, kakao, vanilku, škrob a nakoniec maslo.
Nalejeme do formy s papierom na pečenie rozmerov 25×30 cm a pečieme asi 10 minút. Cesto vyklopíme na utierku posypanú cukrom, odstránime papier.
Pistácie rozmixujeme spolu s tureckým medom, pridáme mascarpone, polovicu vyšľahanej šľahačky a trochu salka. Natrieme krém na cesto a zrolujeme. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Navrch potom natrieme zvyšnú šľahačku.