Nenáročný koláč na prípravu. Príjemná chuť čokolády a kokosu vyčarí na tvári úsmev.
Suroviny
Základná vrstva:
3/4 šálky maslo, nakrájame na kúsky
2 šálky hladkej múky
1/2 šálky kryštálový cukor
1/2 lyžičky soli
Čokoládová vrstva:
285 g polo- sladké čokoládové lupienky
Vrchná vrstva:
4 bielky
3/4 šálky kryštálového cukru,
1/2 šálky hladkej múky
200 g strúhaný kokos
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Do mixéra dáme nakrájané maslo, múku, cukor a soľ. Vymiešanú zmes dáme na vymastený menší plech. Pečieme 15-17 minút, do zlatohneda.
Kým sa pečie spodná vrstva, pripravíme si vrchnú vrstvu.
Nastrúhanou čokoládou posypeme horúci koláč, necháme roztopiť, rovnomerne rozotrieme stierkou. Vyšľaháme bielky s cukrom dotuha. Vmiešame múku s kokosom.
Túto zmes rozotrieme na čokoládovú vrstvu a pečieme 25-30 minút, dozlatista.
/grandmotherskitchen.org/