Zdravá a chutná Mrkvový nátierka
Suroviny
Mrkva (Najlepšie v biokvalite) 500 g
Cesnak 1 strúčik
cibuľa (Malé) 2 ks
Olivový olej 2 lyžice
Biely jogurt 300 ml
Petržlenová vňať 1/2 zväzok
Píniové semienka 40 g
soľ
korenie mleté
Postup
Mrkvu, cesnak a cibuľu olúpte. Mrkvu a cibuľu nahrubo nastrúhajte, cesnak najemno nasekajte. V panvici rozohrejte olej a asi 5 minút na ňom smažte karotku, cibuľu a cesnak. Nechajte vychladnúť a vmiešajte do jogurtu.
Z petržlenovej vňate otrhajte lístky a nasekajte ich. Vmiešajte do jogurtu, zmes osoľte a okoreňte. Píniové jadierka nasucho opražte. Posypte nimi nátierku a podávajte ju s obľúbeným pečivom či s nasucho opečeným chlebom.
http://www.recepty.cz/recept/karotkova-pomazanka-146768