Jemné a nadýchané dezerty sú presne to pravé ku káve, či na posedenie s priateľmi.
Suroviny
kokos 200g
maslo 250g
vajcia 9 ks
práškový cukor 300gr
kakako 6 PL
polohrubá múka 150gr
olej 3 PL
voda 3PL
Postup
Inštrukcie Z uvedených surovín upecieme 2 platy,nasledovne: Slahame bielka,pridame cukor,postupne zltka a pred doslahanim olej a vodu. Rucne zamiesame kakao, muku a kypriaci prasok. Z 300ml mlieka si odlejeme polovicu pridame 150gr cukru a dame varit. Do zvysneho dame 2pl hladkej muky a uvarime hustu kasu. Horucu ju vylejeme do misky a pridame 2ks vanilkovy cukor a 200gr kokosu. Zamiešame a dame vychladit.
Vyslahame 250gr masla a zaslahame do kokosovej hmoty. Vymiesame, pridame rumovu aromu. Plat otocime, potrieme dzemom, rozotrieme celu plnku a druhy plat potrety dzemom polozime na plnku. Zatazime. Otocime, polejeme fondanom alebo bíelou cokoladou a krajame. Bea