Najväčšou výhodou listkoveho cesta je to ze je uz hotove 😉
Suroviny
500 g Lístkové cesto
Krém
600 ml mlieka
140 g kryštálový cukor
2 bal vanilkový puding /jeden na 0,5 l mlieka/
160 g maslo alebo Hera
2 bal vanilkový cukor
Na posypanie práškový cukor
Postup
Rozmrazený plát lístkového cesta si vyvaľkáme a prenesieme na opačnú stranu veľkého plechu, ktorý si namočíme vodou.
Rozvaľkáme ho tak, aby nám tak 1-2 cm prevísalo na okrajoch /cesto sa pečením zmrští/. Popicháme vidličkou a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov . Po upečení cesto necháme vychladnúť, prerežeme na polovicu na šírku, položíme opatrne na seba a orezaním okrajom si vytvoríme ostré hrany a pláty zjednotíme na rovnakú veľkosť.
Jeden z plátov si potom narežeme už na obdlžníčky veľkosti požadovaného rezu. Všetko režeme dobrým zúbkovaným nožom a s citom.
Plnka
Z mlieka cukru a vanilkového pudingu si uvaríme hustý puding, ktorý si vychladíme priebežným premiešaním, aby sme nemali hrčky.
Polomäkké maslo si prešľaháme a po trošku na najmenšej rýchlosti do neho zamiešame vychladnutý puding. krém natrieme na celý plát a na vrch si poukladáme narezané kúsky.
Rezy necháme postáť v chladničke najlepšie cez noc a na druhý deň mokrým zúbkovaným nožom rezy dorežeme dospodu. Posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť !!!
recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou