Zdravie

Vyprážaná cuketa s cesnakom, kyslou smotanou a bylinkami

Cukety v rastlinnom oleji a podávané s kyslou smotanou alebo jogurtom a bylinkami. Rýchla a ľahká večera bude pripravená za 20 minút.

Suroviny

Cuketa – 2 ks,
rastlinný olej – 3 lyžice,
soľ – 1 polovica lyžičky,
cesnak – 3 strúčiky,
čierne korenie – štipka,
nesladený jogurt alebo kyslá smotana – 200 ml.
kôpor, petržlen -bylinky podľa Vašej chuti

Postup

Cukety nakrájame na plátky o hrúbke 1-1,5 cm.
Osolíme a necháme stáť po dobu 10-15 minút môžeme aj viac, aby cuketa pustila šťavu.

Do horúcej panvice dáme olej a cukety opečieme 2-3 minúty z každej strany dozlatista.
V miske rozmiešame kyslú smotanu alebo jogurt, ochutíme pretlačeným cesnakom a čiernym korením.

Na každé koliesko cukety navrstvíme smotanovú omáčku a posypeme sekanými bylinkami.
Podávame s tmavým chlebom.
Zdroj/http://www.igotovil.ru/

You Might Also Like